Wij nemen onze verantwoordelijkheden. Niet alleen als het gaat over het milieu of de afkomst van onze producten, maar ook bij de informatievoorziening van onze gasten. Daarom vind je op deze pagina alles wat je wilt weten over ons en onze producten.

Heb jij een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, Facebook Messenger of Instagram. We staan voor je klaar!


Allergenen

Onze producten kunnen de volgende allergenen bevatten: ..... . Heb je een allergie of intolerantie en twijfel je over dit product? Vraag een van onze medewerkers. 


Dierlijke bestanddelen 

Wij gebruiken geen ijsverbeteraar of andere ingrediënten, waarin bijvoorbeeld varkensgelatine is verwerkt.


Géén rauwe eieren

Wij gebruiken geen rauwe eieren in het ijs. Indien wij een ingrediënt gebruiken waarin eieren zijn verwerkt, dan betreft het hier altijd een op HACCP bewerkte (bijvoorbeeld gepasteuriseerde) variant van de eieren.


HACCP en voedselveiligheid

Limetta voldoet aan de hoogste criteria voor voedselveiligheid. Wij werken geheel volgens de regels van de HACCP, en worden regelmatig geïnspecteerd door een hygiënecontrolebureau.


Duurzaamheid

Bij alle bedrijfshandelingen die plaatsvinden binnen IJssalon Limetta, streven wij naar hergebruik van alle materialen en grondstoffen. Wij werken constant aan de vermindering en verduurzaming van ons verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat het grootste gedeelte van de productverpakkingen die wij gebruiken, volledig gemaakt zijn van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen. Daarnaast gaan wij voor maximale inzameling en recycling van alle reststromen uit de ijssalon. 

Wij maken bij de bereiding van ons ambachtelijk ijs gebruik van lucht- en water gekoelde machines. Al het koelwater dat gebruikt wordt voor het vriezen ten behoeve van de ijsbereiding krijgt bij ons een tweede leven. Het koelwater wordt onder andere gebruikt voor de sanitaire voorzieningen.